Contact:
HannaH Romijn
KvK-nr: 30173897
Voorstraat 4
3628 AH Kockengen
Tel: 0346-241733
hannah@introweb.nl
Schilderijen

‘Het plezier moet van mijn werk afspatten’

“De meeste van mijn werken zijn abstract. Ik maak geen plaatjes, hoewel je mijn schilderijen soms wel kunt terugbrengen op iets. Ik schuw het experiment niet, zowel in het gebruik van materialen als technieken. Dat is terug te zien in mijn doeken, waarop ik door middel van papier, zand, kammen en lapjes, reliëf aanbreng. Ik hou van het snelle werk. Dat betekent niet dat een schilderij snel klaar is, maar dat ik heel levendig werk; met grote lijnen en veel actie.”

HannaH in actie


HannaH is de werknaam van Hanneke Romijn. Zij woont en werkt in Kockengen, waar ze onder meer wekelijks een aantal schildercursussen geeft. Het werk van haar cursisten wordt jaarlijks tentoongesteld tijdens de traditionele jaarmarkt in Kockengen. Dat HannaH nu een expositie heeft met alleen eigen werk, is uniek: “Het is bijna een overzichtsexpositie, en dan nu eens van mij alleen”, vertelt HannaH. “Mijn eerste schilderijen zijn zeker niet verkeerd, maar wel tamelijk bescheiden in kleurgebruik. Daar zie ik een duidelijke ontwikkeling in: over de jaren zijn mijn schilderijen gedurfder, feller en groter geworden.”

Wat het meest in het oog springt aan HannaH’s schilderijen, is het felle kleurgebruik. “Het is de bedoeling dat het plezier van mijn werk afspat. Dat mensen naar mijn schilderijen kijken en dat blije, fijne gevoel beleven, dat ik heb als ik het maak,” zegt HannaH. Dat zegt ze niet voor niks, want HannaH’s schildercarričre kwam pas goed van de grond na een flinke burn-out. “Ik kwam uit een dal en zocht iets om te ontspannen. Ik heb altijd graag getekend en geschilderd en pakte het nu weer op. Het was heerlijk om te doen!”

HannaH besloot er haar werk van te maken, en met succes: Inmiddels geeft ze cursussen, maakt schilderijen en muurschilderingen in opdracht, houdt open ateliers waar haar leerlingen kunnen exposeren en natuurlijk werkt ze actief aan haar eigen progressie als kunstenaar. “Ik werk vooral vanuit intuďtie, het is moeilijk uit te leggen hoe dat werkt. Ik kan niet zeggen waarom ik op een bepaalde plek een streep of licht schilder.”

Voor haar inspiratie richt HannaH zich naar wat ze ziet in haar omgeving. Dat kan licht of kleur zijn, maar ook voorbeelden van andere kunstenaars. Het lichtgebruik van Janos Bittenbinder vindt ze ‘verpletterend’ en inspirerend. Ook het schilderproces zelf geeft inspiratie: “Ik bewerk de ondergrond en werk vanuit kleur. Soms ontstaat er een vorm, soms niet. En vaak zit er aanvankelijk een heel ander idee in mijn hoofd, dan er uiteindelijk uit komt.”

Hieronder staat een van de schilderijen van HannaH. Klik op volgende om andere schilderijen te bekijken.

Klaprozen

Formaat: 120 x 100

Prijs: € 1500,- (incl. lijst)
Vorige Volgende
Over HannaH
Laatste expositie: HannaH's eigen werk in de bibliotheek van Breukelen, van 6 juli 2010 tot 6 september 2010.
Voorgaande expositie: December 2008 t/m januari 2009 bij "Abrona Kunst en Koffie" te Kockengen.